500 gr karnabahar
2 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır unu
½ su bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
1 sb rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ, margarin
Tuz, karabiber, pıl biber
Karnıbaharı dal dal ayıklıyoruz. Tuzlu suda az haşlayalım.
Yumurta, sıvıyağ güzelce mikserle çırpalım .
Un ve kabartma tozunu ilave edelim karştırmaya devam ediyoruz.
Haşladığımız karnıbaharları yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine hazılardığımız hamuru döküyoruz. Tereyağı küçük parçalar halinde
Hamurun üstüne ilave ediyoruz.
200 derece fırında 15 dk fırınlıyoruz.
15 dk sonra kaşar peynirini de ilave edip, 5 dk daha fırınlıyoruz.
Ilık olarak, dilimleyerek ilave ediyoruz..
NOT. Yapması pratik, çok hafif bir yemek. Aynı zamanda karnabahar yemeyen eş ve çocuğunuz varsa şiddetle denemenizi tavsiye ederim . Nasıl yediklerine inanamayacaksınız.
FIRINDA KARNIBAHAR
4/
5
Oleh
Unknown