5 Şubat 2015 Perşembe

FIRINDA KARNIBAHAR


FIRINDA KARNABAHAR
500 gr karnabahar
2 yumurta
2 yemek kaşığı  un
2 yemek kaşığı mısır unu  
½  su bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
1 sb rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı tereyağ, margarin
Tuz, karabiber, pıl biber


Karnıbaharı dal dal ayıklıyoruz. Tuzlu suda az haşlayalım.
Yumurta, sıvıyağ  güzelce mikserle çırpalım .
Un ve kabartma tozunu ilave edelim karştırmaya devam ediyoruz.
Haşladığımız karnıbaharları yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
Üzerine hazılardığımız hamuru döküyoruz. Tereyağı küçük parçalar halinde
Hamurun üstüne  ilave ediyoruz.
200 derece fırında 15 dk fırınlıyoruz.
15 dk sonra kaşar peynirini de ilave edip, 5 dk daha fırınlıyoruz.
Ilık olarak, dilimleyerek ilave ediyoruz..
Afiyet olsun 
NOT. Yapması pratik, çok hafif bir yemek. Aynı zamanda karnabahar yemeyen eş ve çocuğunuz varsa şiddetle denemenizi tavsiye ederim . Nasıl yediklerine inanamayacaksınız.  



Benzer Yayınlar

FIRINDA KARNIBAHAR
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.