Görüntüsü ve lezzetiyle kendine hayran bırakan yapımı çok pratik harika çikolatalı kek.
Anlatımı size uzun gelebilir. İnan ki yapımı o kadar basit ki.
Malzemeler
Anlatımı size uzun gelebilir. İnan ki yapımı o kadar basit ki.
Kek için ;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ün
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu

Ganaj için ;
- 1 paket krema ( 200 ml)
- 1 paket bitter çikolata (150 gr)
- 1 paket sütlü çikolata (150 gr)
- 50 gr beyaz çikolata
Hazırlanışı
- İlk önce kekimizi yapıyoruz. Yumurtaları güzelce çırpıyoruz.
- Şekerimizi ilave edip şekerler eriyinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Sıvıyağ, yoğurt, sut, vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
- Tart kalıbımızı katı margarin ile yeğliyoruz.
- 1 kaşık un ile yağladığımız tart kalıbının her tarafına un gelecek şekilde unluyoruz. (Bu işlem ile kekimiz kalıbımızdan çok rahat çıkacaktır. )
- 180 dereceli fırında kekimizi 25 dakikada pişiriyoruz.
- Kekimiz ince olduğu için pişirme süresi fırından fırına fark edebilir. Bu nedenle kontrollü pişirmekte fayda var. (Ben kekleri pişirirken fırını önceden işitmiyorum)
- Kürdan ile pişme kontrollü yapılan kekimiz fırından alınır.
- Servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.
- Kekimiz soğurken ganajımızı hazırlamaya başlayabiliriz.
- Bunun için kremanız tencereye alınarak ocakta ısıtılır. (sadece ısıtılacak kaynatılmayacak )
- Ocaktan alınız. Isınan kremadan 3 yemek kaşığı başka kaba alınız beyaz çikolatayı ilave edin karıştırın.
- Kalan kremanın içine sütlü ve bitter çikolataların hepsini ilave edip, homojen bir kıvam olana kadar karıştırıyoruz. (Ganaji önceden hazırlamayın. Çünkü bekledikçe dönebilir. Akışkan bir kıvamda olmalı)
- Hazırladığımız çikolatalı ganajı kekimizin üzerin güzelce döküyoruz.
- Beyaz çikolatalı sosumuzu sıkma torbasına koyuyoruz. Ve torbanınım ucunu çok minik kesiyoruz. Tartın üzerine ince yatay çizgiler halinde eşit araklıklarla beyaz çikolatadan sıkıyoruz.
- Bir kürdan yardımı ile yukarıdan aşağıya aşağıdan yukarıya kürdanımızı gezdirerek deseninizi oluşturuyoruz. 2 saat dinlendiriyoruz.
Çikolatalı Tart Kek (Görüntüsü Tablo, Tadı Efsane)
4/
5
Oleh
Unknown