25 Ocak 2019 Cuma

Çikolatalı Tart Kek (Görüntüsü Tablo, Tadı Efsane)

 Görüntüsü ve lezzetiyle kendine hayran bırakan yapımı çok pratik harika çikolatalı kek.
Anlatımı size uzun gelebilir. İnan ki yapımı o kadar basit ki.

  Malzemeler
Kek için ;
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ün
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Ganaj için ;
  • 1 paket krema ( 200 ml)
  • 1 paket bitter çikolata (150 gr)
  • 1 paket sütlü çikolata (150 gr)
  • 50 gr beyaz çikolata
Hazırlanışı

  1. İlk önce kekimizi yapıyoruz. Yumurtaları güzelce çırpıyoruz.
  2. Şekerimizi ilave edip şekerler eriyinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Sıvıyağ, yoğurt, sut, vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.
  4. Tart kalıbımızı katı margarin ile yeğliyoruz.
  5. 1 kaşık un ile yağladığımız tart kalıbının her tarafına un gelecek şekilde unluyoruz. (Bu işlem ile kekimiz kalıbımızdan çok rahat çıkacaktır. )
  6. 180 dereceli fırında kekimizi 25 dakikada pişiriyoruz.
  7. Kekimiz ince olduğu için pişirme süresi fırından fırına fark edebilir. Bu nedenle kontrollü pişirmekte fayda var. (Ben kekleri pişirirken fırını önceden işitmiyorum)
  8. Kürdan ile pişme kontrollü yapılan kekimiz fırından alınır.
  9. Servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.
  10. Kekimiz soğurken ganajımızı  hazırlamaya başlayabiliriz.
  11. Bunun için kremanız tencereye alınarak ocakta ısıtılır. (sadece ısıtılacak kaynatılmayacak )
  12. Ocaktan alınız. Isınan kremadan 3 yemek kaşığı başka kaba alınız beyaz çikolatayı ilave edin karıştırın.
  13. Kalan kremanın içine sütlü ve bitter çikolataların hepsini ilave edip, homojen bir kıvam olana kadar karıştırıyoruz. (Ganaji önceden hazırlamayın. Çünkü bekledikçe dönebilir. Akışkan bir kıvamda olmalı)
  14. Hazırladığımız çikolatalı ganajı kekimizin üzerin güzelce döküyoruz.
  15. Beyaz çikolatalı sosumuzu sıkma torbasına koyuyoruz. Ve torbanınım ucunu çok minik kesiyoruz. Tartın üzerine ince yatay çizgiler halinde eşit araklıklarla beyaz çikolatadan sıkıyoruz.
  16. Bir kürdan yardımı ile yukarıdan aşağıya aşağıdan yukarıya kürdanımızı gezdirerek deseninizi oluşturuyoruz. 2 saat dinlendiriyoruz.

Görüntüsü tablo. Tadı efsane
Mutlaka denemelisiniz.
Afiyet olsun
Sevgiyle kalın

Benzer Yayınlar

Çikolatalı Tart Kek (Görüntüsü Tablo, Tadı Efsane)
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.