1 orta boy kirmizi lahana
2 yemek kasigi Toz seker
3-4 dis sarimsak
Tuz
Sirke
Su
2 yemek kasigi zeytin yağ
YAPİLİSİ
Lahanalar ince ince kiyilir, bir kaba alinir.
Üzerine toz seker gezdirilir, güzelce ovulur.
(Dirildiği gidinceye kadar) Tuz ilave edilir.
Kavanoza yerlestirilir.
Soydugumuz sarımsaklar 2'ye kesilir.
1cay bardagi sirke, 1 cay bardagi su
Kavanoz dolana kadar tekrarlanir.
Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Kapagi sikica kapatilir.
Buzdolabında 2 gün bekletilir.
Afiyet olsun.
NOT
Salatalarda kullanmak için harika bir lezzet.
Kesinlikle buzdolabında saklayiniz.
KIRMIIZ LAHANA TURŞUSU (SALATALAR İÇİN )
4/
5
Oleh
Unknown