24 Şubat 2015 Salı

KIRMIIZ LAHANA TURŞUSU (SALATALAR İÇİN )

 MALZEMELER

1 orta boy kirmizi lahana
2 yemek kasigi Toz seker
3-4 dis sarimsak
Tuz
Sirke
Su
2 yemek kasigi zeytin yağ

YAPİLİSİ

Lahanalar ince ince kiyilir, bir kaba alinir.
Üzerine toz seker gezdirilir, güzelce ovulur.
(Dirildiği gidinceye kadar) Tuz ilave edilir.
Kavanoza yerlestirilir.
Soydugumuz sarımsaklar 2'ye kesilir.
Lahanalarin arasına konur.
1cay bardagi sirke, 1 cay bardagi su
Kavanoz dolana kadar tekrarlanir.
Üzerine zeytinyağı gezdirilir.
Kapagi sikica kapatilir.
Buzdolabında 2 gün bekletilir.
Afiyet olsun.

NOT

Salatalarda kullanmak için harika bir lezzet.
Acil kullanacaksaniz 1 saat bekletmeniz yeterli.
Kesinlikle buzdolabında  saklayiniz.

Benzer Yayınlar

KIRMIIZ LAHANA TURŞUSU (SALATALAR İÇİN )
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.