5 Şubat 2015 Perşembe

PUDİNG DOLGULU ISPANAKLI KEK

MALZEMELER
3 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 pk vanilya
1.5 pk kabartma tozu
1 su bardağı sıvıyağ
2 .5 su bardağı un
1 tutam ıspanak

ÜZERİ İÇİN
1 pk Antep fıstıklı puding
3 su bardağı süt
1 pk krem şanti
1 su bardağı süt

İyice ayıklanmış yıkanmış olan ıspanakların yapraklarını 1 su bardağı                                                           su ile güzelce haşalıyoruz. Blendırdan geçiriyoruz.
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Sıvıyağ ve süt ilave ediyoruz. (çırpmaya devam )
Vanilya ve ıspanak püresini ilave diyoruz.(çırpmaya devam )
Un ve kabartma tozunu  ilave edip karıştırıyoruz.
180 derecede 30 dk pişiriyoruz.
Fırından çıkan kekimizi biraz soğumaya bırakıyoruz.
Bu arada 1 Paket Antep fıstıklı pudingi  paketin üstündeki tarife göre pişiriyoruz.
Ilıması için bir kenara koyuyoruz.
Kekimi zi şekilde gösterildiği gibi bir aparatla  küçük yuvarlaklar açıyoruz (ben sarımsak rendesinin arka kapağıyla yaptım)
Çıkarttığımız kek parçalarını  pastanın üzerine süslemek için bir kenara koyuyoruz.
Kekimizin üzerine pudingimizi döküyoruz. (kekin üzerindeki boşluklar pudingle doluyor)
1 su bardağı soğuk  süt ile krem şantimizi hazırlıyoruz.
Hazırladığımız krem şantiyi pudingin üstüne sürüyoruz.
İsteğimize göre kekimizi süsülüyoruz.
Afiyet olsun .













Benzer Yayınlar

PUDİNG DOLGULU ISPANAKLI KEK
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.