½ Kg esmer bulgur
1.5 su bardağı su
2 Büyük soğan
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı dolusu isot
250 gr biber salçası (tercihen acı)
Nar ekşisi, sumak
Pul biber, karabiber, kimyon
½ bağ maydonoz
3-4 adet yeşil soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 büyük patates (haşlanmış)
YAPILIŞI
Bulguru yoğurma kabına alıp üzerine sıcak ama kaynar olmayan su döküp karıştırın.
İsotu küçük bir kapta ılık suda bekletin. (yumuşaması için )
Soğan ve sarımsağı rendeleyin .
Biber salçası ve isotu ilave edin. (yoğurmaya devam )
Diğer baharatları ilave ve nar ekşisini ilave edin .
Haşlamış olduğunuz patatesleri rendeleyin.
Rendelenmiş patatesleri ve sıvı yağı ilave edin .
Yoğurmaya devam edilir. (çiğ köfte ne kadar çok yoğurulursa, o kadar iyi olur)
Marul ve limon eşliğinde ilave edilir.
AFİYET OLSUN
NOT
İlk aşamada yoğurmakta zorlanır iseniz, yanınızda sıcak su bulundurun .
Az su ilave ederek daha rahat yoğurursanız.
ÇİĞ KÖFTE (PATATESLİ)
4/
5
Oleh
Unknown