9 Şubat 2015 Pazartesi

SAKALLI POĞAÇA

MALZEMELER
2 tane yumurta
1 bardak sıvı yağ
2 bardak süt
2 kaşık şeker
2 kaşık mayonez
1 paket yaş maya
4 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar un
İç harcı için
Krem peynir ya da labne
Maydanoz
YAPILIŞI
Şeker , maya ve ılık sütü  yoğurma  kabına alıp mayalanması için 4-5 dk bekliyoruz.
Yumurta sarılarını ayırıyoruz (üstüne sürmek için ) akların kabın içine alıyoruz.
Sıvıyağ, mayonez ve tuzu da ilave ediyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene yoğurmaya devam ediyoruz.
Hamurun kabarması için 15 dk üstü nemli bez örterek (kalorifer peteğine yakın bir yerde)
Bekletiyoruz.. hamur kabarınca ceviz büyüklüğünde küçük parçalar kopararak yuvarlıyoruz.
Tepsiye aralıklı bir şekilde diziyoruz..Yumurta sarılarının içine çok az sıvıyağ katarak
karıştırıyoruz.(üzerleri daha iyi kızarsın diye sıvıyağ katıyoruz.) Bu karışımı poğaçalarımızn
üzerine sürüyoruz..Tepsi mayası için bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletiyoruz. Önceden
ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında kızarıncaya dek pişirin.Fırından çıkan poğaçaların
soğumasını bekleyin.Daha sonra poğaçaları yarım ay şeklinde kesin. Krem peynirden arasına
sürün.İnce ince kıyılmış maydanozlara batırın. Lezzetli poğaçalarımız servise hazır….
Afiyet olsun

NOT;
Kendinizin mayalı poğaça tarifi varsa, onu da uygulayabilirsiniz.
Görüntüsü çok güzel ve çocuklarda çok seviyor.
Poğaçaları bir gün önceden hazırlayıp, ertesi gün süsleme işlemini yapabilirsiniz.

Benzer Yayınlar

SAKALLI POĞAÇA
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.