6 Şubat 2015 Cuma

MISIR PATLATMA (MISIR NASIL PATLATILIR)


MALZEMELER
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı mısır (ben cin mısır kullanıyorum)
Tuz
YAPILIŞI
Ocak yüksek ateşte açılır, tencere üzerine konulur.
Sıvıyağ katılır, tuz ilave edilir.


Mısır taneleri de konulur tencere biraz sallanır.
1 dk bekleyin ve tencereyi sallamayı devam edin
(kaşık kullanmayın)
Bir iki tane mısır patlayınca, tencerenin kapağını kapatın.
2-3 defa daha tencereyi  sallayın bırakın.
Mis kokulu patlamış mısırlarınız hazır
Afiyet olsun .

NOT:
 ben tencere olarak teflon tencere kullanıyorum .
tuz ile birlikte istediğiniz baharatlardan koyun.(pulbiber  v.b ) baharatlı mısır patlatmasınıda denemenizi tavsiye ederim .
sıvıyağ yerine margarin kullanarak da  mısırlarınızı patlabilirsiniz.Değişik bir tat….

Benzer Yayınlar

MISIR PATLATMA (MISIR NASIL PATLATILIR)
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.