2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı mısır (ben cin mısır kullanıyorum)
Tuz
YAPILIŞI
Ocak yüksek ateşte açılır, tencere üzerine konulur.
Sıvıyağ katılır, tuz ilave edilir.
Mısır taneleri de konulur tencere biraz sallanır.
1 dk bekleyin ve tencereyi sallamayı devam edin
(kaşık kullanmayın)
Bir iki tane mısır patlayınca, tencerenin kapağını kapatın.
2-3 defa daha tencereyi sallayın bırakın.
Mis kokulu patlamış mısırlarınız hazır
Afiyet olsun .
ben tencere olarak teflon tencere kullanıyorum .
tuz ile birlikte istediğiniz baharatlardan koyun.(pulbiber v.b ) baharatlı mısır patlatmasınıda denemenizi tavsiye ederim .
MISIR PATLATMA (MISIR NASIL PATLATILIR)
4/
5
Oleh
Unknown