24 Şubat 2015 Salı

BUĞDAY ÇORBASI (YOĞURLU )

MALZEMELER
1 Yumurta
2 Yemek kasigi un
3 Yemek kasigi yoğurt
1 sb Haslanmis bugdag
1/2 sb haslanmis nohut
İsteğe bagli et suyu

UZERİ İCİN
1 yemek kasigi tereyağ
2 yemek kaşigi siviyag
Nane, pulbiber

YAPİLİSİ
Yumurta, un ve yoğurt tencereye konur.
Güzelce cirpilir, 4 sb bardagi su konur.
Cirpmaya devam edilir.
Tencereye ocağa konur ve kaynayinca kadar
Karistirmaya devam edilir.
Kaynadıktan sonra et suyu, nohut ve
bugdayimiz ilave edilir. Kisik ateşte
10 dk kaynatilir.
Diğer tarafta bir cezvenin icine
 tereyağ ve siviyag konulur.
Yakmadan kaynatilir nane ve pul biber
 ilave ederek kizdirilir.
Kaynayan corbamizin üzerine gezdirilir.
Sicak olarak servis yapilir.

AFİYET OLSUN

NOT
Nohut, buğday gibi bakliyatlari haşlayarak
Dondurucuya atiyorum ve buzu
çozulmesini beklemeden kullanıyorum.

Benzer Yayınlar

BUĞDAY ÇORBASI (YOĞURLU )
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.