31 Ocak 2015 Cumartesi

TATLI-TUZLU BAYATLAMAYAN KURABİYE




MELZEMELER
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (sarısı içine, beyazı                                                               üstüne)
                                                    2 pk kabartma tozu
                                                    Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta akı
Susam

YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki margarin , sıvıyağ, yumurta sarısı, tuz ve şeker karıştırlır.
Karışıma biraz un ve kabartma tozu eklenir.Yoğurulur.
Un azar azar eklenmeye devam edilir.
Ele yapışmayan, yumuşak kıvamda olan hamurumuzdan minik parçalar koparılarak şekil verilir.
(misketten birazcık büyük olacak )
Önce yumurta akına, sonra da susama batırılır. Fırın tepsisine dizilir.
180 derece fırında 20 dk pişirilr.
Afiyet olsun
NOT: Bayatlamayan bir kurabiyedir. 1 hafta 10 gün en az tazeliğini korur.
          Aynı zamanda hamur yapıldıktan sonra streç filme sarılarak buzdolabına kaldırılır.
          Misafirleriniz geldiği zaman hemen şekillendirerek  ikram edebilirsiniz.

Benzer Yayınlar

TATLI-TUZLU BAYATLAMAYAN KURABİYE
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.