25 Mart 2014 Salı

MISIR GEVREKLİ METROLU TATLI (KOZALAK TATLI)

MALZEMELER

5 adet metro çikolatası
1 yk kaşığı tereyağ yada margarin
1 yk kaşığı bal
1 su bardağı kıyılmış fındık içi
2 su bardağı mısır gevreği

YAPILIŞI

Metrolar 3-4 parçaya bölünür.
Bölünen metrolar ve tereyağ bir tencereye konulur.
En küçük ocağın en kısık ateşte karıştırılarak eritilir.
Bal ilave edilir. Ocak kapatılır. 2 dk beklenir.
mısır gevrekleri ilave edilir. Karıştırılır.
Fındık içi ilave edilir güzelce karıştırılır.
Kalıp olarak Küçük fincan ya da limonluk kullanabilirisniz.
Kalıbımızı su ile güzelce çalkalıyoruz.
Kalıbımızn içine hazırladığımız harçtan koyup, kaşıkla bastırıyoruz.
Serviz tabağımızı üzerine ters çeviyoruz.
Servize hazır.
Afiyet olsun 

NOT

Fındık içi yerine; cevzi içi , fıstık içide kullanabilirsiniz.
Metro nun sadesi yerine, yer fıstıklısınıda kullabilirsiniz. değişik bir aroma veriyor
Sade mısır gevreği yerine; çikolatalı mısır gevreği ile de güzel oluyor.
Üzerine hindistan cevizi, çikolatalı yada meyveli sos ile süsleyebilirsiniz.
Kalıp yerine kaşık ile alıp yağlı kağıdın üzerine koyabilirisniz.
Hem yapması kolay, yemesi lezzetli bir tarif. 
İster çayın yanında, kahvenin yanında, isterseniz misafirliğe giderken hediyelik 
  

Benzer Yayınlar

MISIR GEVREKLİ METROLU TATLI (KOZALAK TATLI)
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.