5 Şubat 2015 Perşembe

KASARLI MANTAR





MALZEMELER
½ kg mantar
1 yk kaşığı tereyağ
Kaşar peyniri
Tuz
YAPILIŞI
Mantarları ayıklayıp, temizliyoruz.Saplarını çıkartıyoruz.
Limonlu suyun içinde biraz bekletiyoruz. (Mantarların kararmaması için )
Tavaya tereyağını koyup, mantarları ters şekilde tavaya diziyoruz. 
Üzerine biraz tuz gezdiriyoruz. Kapağını kapatıp 5 dk  harlı ateşte pişiriyoruz.
Böylelikle mantarların tereyağını  ve tuzu içine çekmesine sağlıyoruz.
Mantarları düz çeviriyoruz. Mantarın içini kaşarla dolduruyoruz.  
Tavanın  kapağının kapatıyoruz.
Kaşarlar eridikten sonra sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun

NOT:
İsterseniz fırında da yapabilirsiniz. Fakat tavada daha hızlı ve pratik oluyor

Benzer Yayınlar

KASARLI MANTAR
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.