Hoşaf, şerbet, komposto nasıl güzel geleneklermiş, doğal yollardan hazmı kolaylaştıran, yanındaki yemeğe eşlik ederken her kaşıkta, yudumda o yemeğin de hakkını verdiren. Şimdilerde maalesef unutulan.....
Kuru meyvelerle yapılanı hoşaf, tazesiyle yapılanı kompostodur .
Ama bu tarifde hem kuru, hem taze meyve var.
Elma Üzüm Portakal Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet elma
- 1 adet portakal
- 1 kase kuru üzüm
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 dilim limon
- 2 lt su
Elma Üzüm Portakal Kompostosu Tarifi Yapılışı
- Tüm meyveleri sirkeli su ile yıkayıp küp küp doğrayın.
- Tüm malzemeleri derin bir tencereye alalım.
- Ocakta meyveler yumuşayıncaya, şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Kaynama sırasında oluşan köpükler alınır.
- Soğumaya bırakılır.
- Tarçın ve limon kabukları tencereden alınır.
- Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun
Sevgiyle kalın
Sevgiyle kalın


Elma Üzüm Portakal Kompostosu
4/
5
Oleh
Unknown