25 Ocak 2019 Cuma

Elma Üzüm Portakal Kompostosu

Hoşaf, şerbet, komposto nasıl güzel geleneklermiş, doğal yollardan hazmı kolaylaştıran, yanındaki yemeğe eşlik ederken her kaşıkta, yudumda o yemeğin de hakkını verdiren. Şimdilerde maalesef unutulan.....


Kuru meyvelerle yapılanı hoşaf, tazesiyle yapılanı kompostodur .

Ama bu tarifde hem kuru, hem taze meyve var.

Elma Üzüm Portakal Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet elma
  • 1 adet portakal
  • 1 kase kuru üzüm
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 dilim limon
  • 2 lt su

Elma Üzüm Portakal Kompostosu Tarifi Yapılışı

  1. Tüm meyveleri sirkeli su ile yıkayıp küp küp doğrayın.
  2. Tüm malzemeleri derin bir tencereye alalım.
  3. Ocakta meyveler yumuşayıncaya, şeker eriyene kadar kaynatılır.
  4. Kaynama sırasında oluşan köpükler alınır.
  5. Soğumaya bırakılır.
  6. Tarçın ve limon kabukları tencereden alınır.
  7. Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun
Sevgiyle kalın
Elma Uzum Portakal Kompostosu
Elma Uzum Portakal Kompostosu

Benzer Yayınlar

Elma Üzüm Portakal Kompostosu
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.