Kumpir kimileri ara öğün, kimileri salata kimileri meze olarak servis yaparlar. Ama ben tek başına içinde bulunduğu malzemeleriyle doyurucu bir yemek olduğunu düşünüyorum.
Dışarıda Kumpir yerken nasıl malzemeden yapıyorlar acaba, kullandıkları malzemeler hijyenik mi kaygılarınız son bulacak bu tarifle birlikte. Evde kendi hazırladığınız kumpirleri gönül rahatlığıyla yiyecek ve yedireceksiniz.
Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım bardak süt
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
İç malzemesi için:
- Konserve mısır
- Kornişon turşu
- Sosis
- Salam
- Sucuk
- Garnitür
Üzeri için:
- Ketçap
- Mayonez
- Kaşar
- Damak zevkinize uygun her türlü malzemeyi ekleyebilirsiniz ne sevdiğinize, ne kadar sevdiğinize göre istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
Porsiyonluk Yalancı Kumpir Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patatesleri haşlayarak başlıyoruz.
- Haşlanan patateslerimizi soyup, rendeliyoruz.
- Sıcak sıcak içerisine terayağ koyup eritiyoruz. Ardından sütü, tuzu ve kaşarı koyup güzelce karıştırın.
- Malzemeleri küçük küçük doğrayalım.
- Salam, sosis ve sucukları küçük bir tavada çok az sıvı yağ ile soteleyelim.
- İlk önce güveçlere püre halindeki patateslerimizi koyalım.
- Üzerine garnitürü, zeytini, mısır, salam ve sosisleri sırayla koyuyoruz.
- 180 derecede fırına sürüyoruz.
- 10 dakika sonra güveçleri fırından çıkartıp üzerlerine kaşarı yayıp kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında tutuyoruz.
- Üzerine arzuya göre ketçap mayonez koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun,
Sevgiyle kalin
Sevgiyle kalin
Porsiyonluk Yalancı Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
4/
5
Oleh
Unknown